Nieuws

Indampinstallatie Bert Rijnen


Een akkerbouwer vertelt, samen met varkenshouder Bert Rijnen en Jan Roefs, over de waarde van een indampinstallatie voor de agrarische #sector.

Omzet uit hergebruik


DLV Advies

Varkenshouder Bert Rijnen uit Oirschot vindt zuinig omgaan met grondstoffen vanzelfsprekend. “Kijken wat je nog kunt gebruiken of hergebruiken, vind ik de basis. Door verschillende verwerkingsinstallaties achter elkaar te plaatsen, zetten we de kosten voor afvoer van mest via 'hergebruik' om in opbrengsten. Onder andere door hergebruik van grondstoffen halen we een lage CO2footprint. In vergelijking met een traditionele varkenshouderij besparen we circa 18.000 ton CO2.”

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

De cirkel is rond


Eco-Energy

Iedereen die zich zorgen maakt over het milieu en het klimaat moet blij worden van Eco-Energy Oirschot BV van ondernemer Bert Rijnen (57). Ruim twee jaar lang werkte hij achter de schermen met diverse partijen aan een installatie dat het mestoverschot – een heet hangijzer in Nederland - duurzaam aanpakt; het hightech opwaarderen van mest naar mineralen. Een miljoenenproject, uniek in zijn soort.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Eco Energy in rapport Next Generation Farming van ABN-AMRO


ABN-AMRO

Eco Energy wordt uitgebreid genoemd in een rapport van ABN-AMRO. Twee boeren, één verhaal. Varkenshouderij heeft alleen recht van bestaan als deze eerlijk, uiterst netjes en duurzaam is.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Dit artikel is verschenen in een rapport van ABN-AMRO. Klik hier om het volledige rapport als pdf te lezen.

BAJK leden op bedrijfsbezoek bij Eco-Energy Oirschot


BAJK

Op dinsdag 2 april zijn we vanuit het project Regel de Regels op excursie geweest naar Eco-Energy Oirschot B.V. Eco-Energy Oirschot is een familiebedrijf dat wordt gerund door de familie Rijnen. De avond werd gestart met een bedrijfspresentatie. Familie Rijnen heeft 5 verschillende bedrijfslocaties waarvan 4 in Nederland en 1 in Spanje.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Dit artikel is verschenen op de website van het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt. Klik hier om de tekst op de site van het BAJK te lezen.

Artikel Food4Bees


Food4Bees

Gemeente Oirschot heeft met EcoEnergy afspraken gemaakt om het maaisel van ecologisch beheerde bermen af te voeren naar EcoEnergy. Mocht dit een succes worden dan heeft ecologisch bermbeheer in Oirschot een nieuwe toekomst. Resultaten of dergelijk maaisel interessant voor biovergisting is echter een proces van middellange termijn, maar de 1e stap is gezet. De percelen liggen bewust verspreid over meerdere gemeenten.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Dit artikel is verschenen op de website van de stichting Food4Bees. Klik hier om de tekst op de site van food4bees te lezen.

Artikel LTO Ledenvoordeel - Sector: Varkenshouderij Plaats: Oirschot Levert: 16.000 megawatt per jaar middels biovergisting


LTO Ledenvoordeel

Varkenshouder Bert Rijnen is een innoverende ondernemer die gelooft in een kringloop waarin geen afval bestaat maar alleen waardevolle grondstoffen. De varkens worden gevoerd met voer en reststromen uit de omgeving. Hun mest wordt vergist tot gas en vervolgens omgezet in groene stroom en warmte. Met de warmte droogt het bedrijf diverse soorten mest. Het initiatief ‘Energie van Boeren’ maakt de inspanningen van Rijnen en collega-opwekkers zichtbaar voor de maatschappij.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Dit artikel is verschenen op LTO Ledenvoordeel. Klik hier om de tekst op LTO Ledenvoordeel te lezen.

Stage David Raaijmakers, student Green Engineering - 8 september 2015

31 augustus in mijn eerste stageweek begonnen. Ik heb eerst een rondleiding door het bedrijf gehad om te kijken naar de verschillende processen en statistieken die in de gaten moeten worden gehouden.

Dit stageverslag is verschenen op Blogspot. Klik hier om de tekst op Blogspot te lezen.

Bioenergy Support Centre Nieuwsbrief #2, juli 2013

Introductie door Bert Rijnen - ondernemer en ambassadeur Biobased economy

Bert-Rijnen-foto-

Iedereen heeft de mond vol van 'biobased economy': een economie die gebaseerd is op het zo efficiënt mogelijk gebruik maken van gewassen en biomassa voor voeding, veevoer, materialen, chemicaliën, energie en brandstof. Een belangrijke ontwikkeling en je hoort er als bedrijf niet meer bij als je op dit punt niet de nodige investeringen of inspanningen hebt gepleegd. Als Eco Energy Oirschot B.V. zijn we al geruime tijd bezig met dit thema. Op dit moment zijn we al in staat om over onze bedrijven vele tonnen CO2 te reduceren en 6.000 gezinnen te voorzien van duurzame energie. Last but not least zijn we zover dat we de mineralenkringlopen op een duurzame manier kunnen sluiten. Er valt echter nog veel te ontdekken over de mogelijkheden wat betreft hergebruik van grondstoffen en materialen. Het is van groot belang om ontwikkelingen en opgedane kennis op een goede en snelle manier uit te wisselen. Als ambassadeur Biobased economy van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) probeer ik die verbindingen ook te maken en als ondernemer het goede voorbeeld te geven.

Klik hier om de rest van deze nieuwsbrief te lezen.

Deze nieuwsbrief is verschenen op de website van BioenNW. Klik hier om de tekst op de website van BioenNW te lezen.

Eindhovens Dagblad: EcoEnergy voorziet Spoordonkse Boys van groene energie

De voetbalclub Spoordonkse Boys wordt door EcoEnergy van groene stroom voorzien. Klik hier om het hele artikel op de site van het Eindhovens Dagblad te lezen.

Spoordonkse Boys

Landgoed De Logt in het Eindhovens Dagblad

In het Eindhovens Dagblad verscheen dit artikel over Landgoed de Logt in Spoordonk-Oisterwijk. Klik hier om het hele artikel op de site van het Eindhovens Dagblad te lezen.

Eindhovens Dagblad - Spoordonk

de Rozephoeve in het Brabants Dagblad

In het Brabants Dagblad verscheen dit artikel over de Rozephoeve. Klik hier om het volledige artikel op de site van het Brabants Dagblad te lezen.

De Rozephoeve