Eco-Energy Oirschot BV
Broekstraat 31
5688 JX Oirschot
T: 0499 571171
F: 0499 577568
E: biogas@heydehoeve.nl

Kringloop

BAJK leden op bedrijfsbezoek bij Eco-Energy Oirschot


BAJK

10 april 2019

bajk

Op dinsdag 2 april zijn we vanuit het project Regel de Regels op excursie geweest naar Eco-Energy Oirschot B.V. Eco-Energy Oirschot is een familiebedrijf dat wordt gerund door de familie Rijnen. De avond werd gestart met een bedrijfspresentatie. Familie Rijnen heeft 5 verschillende bedrijfslocaties waarvan 4 in Nederland en 1 in Spanje.

Al sinds 2009 hebben ze een biogasinstallatie in bedrijf. De biogasinstallatie wordt gebruikt om methaangas te produceren. Dit gas wordt weer gebruikt om de WKK's te laten draaien, waar vervolgens elektriciteit en warmte van wordt geproduceerd.

Na de presentatie kregen we een rondleiding over het bedrijf. Tussendoor was er de gelegenheid om vragen te stellen aan de ondernemers. Ook zagen we de indrukwekkende installaties die aanwezig waren op het bedrijf om de mest zo goed mogelijk te verwerken. De ondernemers gaven aan dat zij bezig zijn met zo circulair mogelijk ondernemen. Dit is volgens de familie Rijnen een belangrijk onderdeel van hun licence to produce.

Aan het einde van de avond werd er nog een discussiesessie gehouden onder leiding van Raymond derks (ZLTO) en Jan Buys (landbouwadviseur provincie Noord-Brabant). Hierin werden verschillende zaken, waaronder pijnpunten van de jonge boeren besproken. Met name de mestproblematiek en het provinciale beleid rondom mestverwerking werden goed besproken. De avond werd uiteindelijk afgesloten met een gezellige borrel.

Al met al een hele gezellige, interessante en vooral leerzame avond!